България има повод да се гордее с успеха, който беше

...
България има повод да се гордее с успеха, който беше
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: България има повод да се гордее с успеха, който беше постигнат вчера на срещата

България има мотив да се гордее с триумфа, който беше реализиран през вчерашния ден на тази среща. Между страните на Западните Балкани има повече доверие и опция да вземат решение сложни въпроси. Между Европейски Съюз и Западните Балкани също има повече доверие. Това съобщи вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в... към профила в утринния блок на Нова телевизия.

"Западните Балкани са там, където ние бяхме през 90-те години и пропуснаха първия си късмет. Когато ние тръгнахме към Европейски Съюз, те бяха във война ", сподели още тя.

"Тези 10 милиарда, за които говорихме през вчерашния ден, са от една страна финансиране, което идва от Комисията - към 1 милиарда грантове за подкрепяне на развиването на инфраструктурата - физическа и цифрова, само че и за създаване на човешкия капитал в тези страни. Финансирани са и от Международните банки за развиване. Третото е финансиране от самите страни. Международните финансови организации ще поемем, в по-голямата си част са заеми при доста преференциални условия с огромна възвръщаемост ", приключи Кристалина Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР