България има остра нужда от промяна и ние ще положим

...
България има остра нужда от промяна и ние ще положим
Коментари Харесай

Кирил Петков за целите на правителството: Цената на тока, пандемията и реформа в съдебната система

България има остра потребност от смяна и ние ще поставим всички старания, ще съберем най-хубавите хора. Надявам се, че българите, които са упълномощили голямо очакване в нас, ще останат удовлетворени от нашата работа. Това съобщи Кирил Петков пред медиите откакто получи и върна изпълнен мандата за сформиране на държавно управление от президента.

,,Няма да има нито един лев, който да не следим. Ако някой си разреши да го изхарчи по неправилен метод, ние ще се опитаме да го заловим``, даде обещание бъдещият министър председател на страната. По думите му измежду първите неща, с които ще се заеме новата власт, ще бъдат цената на тока, преодоляването на пандемията и промяна в и

Едно от най-важните неща ще бъде да овладеем цената на тока, това пресира доста бизнеса и не би трябвало да даваме опция цените на тока да се усилват за битовите консуматори. Овладяване на е втората стъпка. През разбиране ще се опитаме да притеглим най-големите специалисти в региона, с които да представим изгодата от имунизацията. Като трета стъпка слагаме измененията в правосъдната власт и КПКОНПИ, изясни Петков.

,,Тези министри са предложение на съдружните сътрудници и ние им даваме заем на доверие, а от понеделник те стават министри на България. Всички ще се мерят с един критерий. Ще чакаме от тях успеваемост и ще бъдем безкомпромисни при всяка стъпка настрана. Няма да се поколебаем да потърсим от някого сметка. Почваме да ги следим по делата, апелирам, следете ги и вие``, обърна се Петков към публицистите.
Радев връчи мандата на Кирил Петков и пожела: Реформирайте насаденото тоталитарно ръководство в страната
Президентът Румен Радев връчи мандата за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ – „ Продължаваме Промяната&rd...

Петков издаде и двама от министрите – Теодора Генчовска ще бъде министър на външните работи, а министър на културата ще бъде. 

Подробности тук: ()

Той увери, че с болшинството, което имат, ще бъде направено всичко допустимо да се промени системата там, където е най-наложително, само че също по този начин напомни, че няма по какъв начин да има нулева корупция без ефикасна прокуратура.

На въпрос за бъдещите взаимоотношения с президентската институция Кирил Петков изрази вяра, че " градивният разговор сред тях ще се резервира ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР