България има опит с големи сделки, включително и с проекта

...
България има опит с големи сделки, включително и с проекта
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната: Има проблем с бойната ни авиация и действително проблемът е сериозен

България има опит с огромни покупко-продажби, в това число и с плана за нови изтребители, и в този смисъл можем да бъдем доста по-гъвкави. Не е нужно за промяната на една гайка в първите осем изтребители F-16 да се минава през Народното събрание. Tова съобщи някогашният министър на отбраната Драгомир Заков в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия. 

Той добави, че има проблем с бойната ни авиация и фактически казусът е сериозен.

" Сегашният кабинет има разнообразни предпоставки да работи по другите варианти, в това число и опцията с Полша за ремонт на МиГ-овете. Формално отплата на никое място няма да написа в контракта за доставката на първите 8 Ф-16. Преди да стигнем за огромната вноска за вторите 8 Ф-16 може да желаяме отсрочване, което се явява тип отплата ", разясни Драгомир Заков.

Според Заков не можем да си позволим авиацията ни да остане на земята за дълго време. Той счита, че служебното държавно управление би трябвало да вземе решение дали ще вземе изтребители на лизинг или не.

" Ако покажем ясно, че работим за завършване на плана, американската страна ще прояви еластичност. Може би не тъкмо министърът на защитата, а държавното управление да има оперативна опция да реагира по подобен вид контракти ", добави някогашният министър на защитата. 

Заков зави още, че като боен министър не е работил по една единствена алтернатива за обезпечаване на бронирана бойна машина за пехотата. Той вижда последователност от служебния боен министър Димитър Стоянов, като няма никакви терзания за бранша.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР