България има опит с големи сделки, включително и с проекта

...
България има опит с големи сделки, включително и с проекта
Коментари Харесай

Драгомир Заков: Може да искаме от САЩ компенсация - отлагане на голямата вноска по вторите Ф-16

България има опит с огромни покупко-продажби, в това число и с плана за нови изтребители, и в този смисъл можем да бъдем доста по-гъвкави. Не е нужно за промяната на една гайка в първите осем изтребители F-16 да се минава през Народното събрание.

Tова съобщи някогашният министър на защитата Драгомир Заков в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Той добави, че има проблем с бойната ни авиация и той е сериозен.

Сегашният кабинет има разнообразни предпоставки да работи по другите варианти, в това число и опцията с Полша за ремонт на МиГ-овете. Формално отплата на никое място няма да написа в контракта за доставката на първите 8 Ф-16. Преди да стигнем за огромната вноска за вторите 8 Ф-16, може да желаяме отсрочване, което се явява тип отплата, разясни Заков.

Ако покажем ясно, че работим за завършване на плана, американската страна ще прояви еластичност, чака някогашният боен министър. Може би не тъкмо министърът на защитата, а държавното управление да има оперативна опция да реагира по подобен вид контракти, означи някогашният министър на защитата.

Заков съобщи, че като боен министър не е работил по една единствена алтернатива за обезпечаване на бронирана бойна машина за пехотата.

Не може да си позволим авиацията ни да остане на земята за дълго време, акцентира Заков и добави, че служебното държавно управление би трябвало да вземе решение дали ще вземе изтребители на лизинг или не.

Драгомир Заков вижда последователност от служебния боен министър Димитър Стоянов, като няма никакви терзания за бранш защита.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР