България има нужда от стабилно правителство с първия мандат. Това

...
България има нужда от стабилно правителство с първия мандат. Това
Коментари Харесай

Главчев: България има нужда от стабилен кабинет с първия мандат

България има потребност от устойчиво държавно управление с първия мандат. Това съобщи от Брюксел служебният министър председател Димитър Главчев. И добави, че се надява политическите сили да се схванат.

На въпрос какви са упоритостите на България за висшите постове на европейските институции, той съобщи следното:

„ Това е софтуерен цикъл, първо би трябвало да бъде определен ръководителят на Европейска комисия, което най-рано може да се случи на 17 юли. Оттам нататък може да приказваме за упоритости на който и да било различен, в това число и на България. Още не предлагаме име, изчакваме малко по малко. Ние сме служебно държавно управление, уповавам се да има постоянно, което да работи ”.   

„ Ще напомня на сътрудниците на Европейския съвет какви задължения бяха поети 22 юли 2022 година Тогава беше призната пътната карта за приемането на РСМ, а декември месец 2023 година беше конкретизирано тъкмо за конституционните промени. Напоследък чуваме освен партийни водачи, само че и от държавни ръководители в Северна Македония, че няма да се вършат такива промени. Ще срещна сътрудниците с тези настроения ", разясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР