България има нужда от силни и легитимни институции, които да

...
България има нужда от силни и легитимни институции, които да
Коментари Харесай

Президентът: Все по-трудно се съставят правителства

" България има потребност от мощни и законни институции, които да увладеят кизите, да вземат стратегически промени. От гласуването ни през днешния ден зависи какъв брой мощни, устойчиви и законни ще бъдат и държавното управление, и парламентът утре ", съобщи президентът Румен Радев, откакто подаде своя избор. 

Държавният глава прикани жителите да излязат и да гласоподават, да не оставят по никакъв метод да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят никой различен да взема решение вместо тях.

" Изборите са право, само че и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България, отговорност към себе си и своите близки ", сподели Румен Радев, който отхвърли да отговори дали е оптимист за основаването на настройка, която да подсигурява работещ парламент. Президентът изрази вяра българите да проявят зрялост и да гласоподават.

" Знаем, че няма да бъде елементарно. Вече видяхме, че все по-трудно се сформират държавни управления. Тук конфликтът е межу две тези - държавно управление непременно, което може в следствие да докара до нестабилност на държавното управление, и отстояване на правилата и обрисуваните червени линии, което води пък до размиване на тяхната политическа физиономия ", счита Радев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР