България има нужда от работещо правителство, което обаче да работи

...
България има нужда от работещо правителство, което обаче да работи
Коментари Харесай

Денков: Политики с ГЕРБ може, договорки - не - Политика

България има потребност от работещо държавно управление, което обаче да работи в интерес на хората и на бизнеса, разгласи след диалозите с президента и връщането на втория мандат акад. Николай Денков. 

" Нека да забележим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят би трябвало да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат главатарите на масата или ще стартираме да обсъждаме политиките и по-късно кой ще ги извърши ", уточни още той.

По думите му от Политическа партия нямат червени линии във връзка с обсъжданите политики, които са потребни за страната.

Ясно е, че методът на " Български напредък " ще бъде друг от този на Българска социалистическа партия, от третия на " Демократична България ", тъй че дано да забележим кой ще вземе третия мандат, сподели още Денков. Той беше безапелационен, че " сделка " е думичка, която " Продължаваме промяната " не употребяват. 

" Съгласие би могло да има по политиките, които са потребни, да кажем една правосъдна промяна. Как си показва ГЕРБ правосъдната промяна е нещо, от което ще зависи дали ще имаме единодушие за тази промяна или не ", отсече ученият. 

Според него обаче огромна част от партиите в Народното събрание въобще не са подготвени да водят полемика за това какво е потребно за България. И в действителност те избягаха от тази полемика ", заключи Денков. 

От думите му не се разбра дали партията е подготвена да се сдобри с ГЕРБ, както прикани през вчерашния ден съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов и което изиска да узнае президентът Румен Радев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР