България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство,

...
България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство,
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: България има нужда от работещ парламент и устойчиво редовно правителство -

България има потребност от работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление, които да продължат политиката в отбрана на българските жители и бизнеса в изискванията на рецесия. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Държавният глава открои приемането на законовата рамка по Плана за възобновяване и резистентност и предприемането на решителни промени с дълготраен небосвод като съществени цели пред бъдещо ново държавно управление.

В отговор на въпрос за упованията си от предизборната акция президентът Радев изрази вяра партиите да са си извлекли поучения и в тази акция „ да не горят мостовете, по които ще би трябвало да договарят за сформиране на държавно управление “. По думите на президента късият живот на последните парламенти и на последното държавно управление са явен индикатор до каква степен може да докара чертаенето на непрекъснати червени линии, отрицателните акции и отводът от разговор.

„ Надявам се партиите да водят акция с взор към бъдещето, към ползите на обществото и учредени на обстоятелствата, а не на корист с тях “, съобщи Радев и добави, че обществото ни чака и това служебно държавно управление да организира почтени избори, които да защитят вота на жителите и да не допусне той да бъде изкривяван от корпоративен и следен избор.

Служебният кабинет има ясни и безспорни цели и това са организирането на почтени избори и преодоляването на инфлацията, уточни президентът Радев и открои инфлацията и растежът на цените като най-тежките проблеми пред българските жители. По думите му те зависят от редица фактори, само че най-важни са цените на горивата, на газа и на тока. „ Докато механизмът за компенсиране на високата цена на тока работи, въпреки и с редица проблеми, то понижаването на цените на газа и на горивата изисква решителни дейности “, съобщи президентът.

Помолен за коментар по отношение на шоковото нарастване с 19 % на цената на синьото гориво за месец септември, в размер на 353,21 лева./MWh, президентът Радев уточни, че големият скок в цената се дължи на два танкера за полутечен газ, контрактувани през юли, чиято цена е съвсем два пъти по-висока от оповестената от бизнеса и потребителите пределно търпима цена.

„ Дори миксирането с азерския газ не може да смекчи тези шокиращо високи стойности и при тези наследени условия служебният кабинет би трябвало да постави големи старания. Трябва да работи по всички вероятни разновидности за гарантиране на надеждни доставки на търпими цени “, съобщи президентът.

„ Газпром “ е една от опциите, която към момента не е изчерпана, само че не е единственото решение и не е непременно “, акцентира президентът Радев и добави, че доставките от „ Газпром “ могат да бъдат положително решение, единствено в случай че бъдат контрактувани положителни условия. Държавният глава изрази очакване държавното управление да продължи дейна работа и за намаляване на цените на горивата.

В отговор на въпрос по отношение на подготовката на бюджета за идната година, президентът уточни, че в изискванията на рецесия не би трябвало да се позволява забавяне в изработването и приемането му. По думите на Радев служебното държавно управление е длъжно да създаде бюджет, без значение на каква степен на подготвеност, и да го съобщи на идващото постоянно държавно управление.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР