България има нужда от правителство на всяка цена, което да

...
България има нужда от правителство на всяка цена, което да
Коментари Харесай

Казаха кога отстъпката за горивата ще е 1 лев за литър

България има потребност от държавно управление непременно, което да ръководи най-малко година, с цел да може да се усвоят парите по европейските фондове и да се поправи Плана за възобновяване и резистентност. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Делян Добрев от ГЕРБ.

" Ние считаме, че би трябвало да има държавно управление непременно и сме подготвени на всякакави взаимни отстъпки. Без, несъмнено, да разрешаваме на " Продължаваме промяната " да подписват покупко-продажби за газа с 30% от горната страна през медиатори, дерогации за " Лукойл " и по този начин нататък. Тоест, в случай че те вземат участие - би трябвало да не им се разрешава да вършат далавери. Но би трябвало да има държавно управление, тъй като страната затъва ", съобщи той.

Според него само постоянно държавно управление би могло да предотврати тегленето на двойно по-голям държавен дълг през идващите години.

" След ръководството на Политическа партия, и това не го твърдим единствено ние, би трябвало да изтеглим още 15 милиарда тази година и в идващите две години - по още толкоз. Тоест, в идващите 3 години би трябвало да изтеглим общо 45 милиарда дълг, в случай, че до момента всяко държавно управление е патило приблизително по 1 милиарда Даже те приказват за 48 милиарда дълг. Като приспаднем от тях 10 милиарда остарял дълг, новият дълг за идващите 3 години ще е 38 милиарда чисто - новият дълг ще е повече от дълга за последните 37 години. Затова ГЕРБ упорства непременно да има държавно управление, с цел да не се разреши тегленето на подобен дълг ", съобщи Добрев.

Той чака до февруари отстъпката от 1 лева на литър гориво да стане факт, тъй като има готови доста законопоректи от разнообразни партии в тази посока и очевидно има единодушие по въпроса в Народното събрание. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС първи са отправили това предложение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР