България има нужда от правителство, както и от патриоти в

...
България има нужда от правителство, както и от патриоти в
Коментари Харесай

Валери Симеонов обясни как България ще има правителство

България има потребност от държавно управление, както и от патриоти в Народното събрание. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия претендентът за президент от Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„ Президент родолюбец и родолюбци в Народното събрание биха били този катализатор, който би довел до съставянето на държавно управление, тъй като за нас преди всичко са националните ползи и може да беседваме с всички партии без Движение за права и свободи “, акцентира той.

На въпроса какъв президент би желал да е, водачът на НФСБ отговори, че е пореден, самостоятелен и лоялен на идеята за просперитета на България и за единство на нацията, която е заложена в Конституцията.

„ С слагане на проблемите без заобикалки, непосредствено, без политически съмнения или тънки сметки. Аз съм непосредствен. От подобен президент има потребност България “, добави той.

„ Никога не съм се боял от спорове – нито с институциите, нито със мощните на деня, нито с мутринското задкулисие, нито с олигарсите. Имам история, която го потвърждава “, съобщи Симеонов.

„ Като президент моята задача ще е оптимално бързо да потърся единство, което да даде резултат, а точно - съставянето на държавно управление. Това не бе направено в 45-ото, 46-ото и не видяхме ролята на президента в това отношение. За страдание сегашният държавен глава заемаше избрана политическа позиция, което е неприемливо “, добави той.

„ Най-спешната задача е спасяването на живота на българските жители. Днес сме очевидци на следващия съдбовен връх във връзка с смъртността и на заболеваемостта “, акцентира някогашният вицепремиер.

„ Президентът, политиците, водачите на партиите и държавните чиновници би трябвало да дават образец в това отношение. Аз съм поел ангажимент при присъединяване си във всяко студио да демонстрирам своя документ за имунизация. Той е от март. Добре е всеки да дава образец за имунизирането като единственото избавление от тази пандемия “, добави той.

„ Имаме с какво да се гордеем от НФСБ. Никога не сме били подвластни нито от Русия, нито от Съединени американски щати, нито от европейските бюрократи, нито от Турция. Като водач на тази партия в огромна степен съставлявам тази самостоятелност “, съобщи водачът на патриотите.

„ Винаги съм бил пореден. Като се хвана с нещо, го докарвам до дъно. Със загърбване на личното его и на партийните ползи би трябвало да се търси по всевъзможен метод да не слагаме за трети път народа в такава невъзможност, тъй като когато няма държавно управление и администрацията съвсем не работи, бизнесът е усложнен “, разяснява той.

„ Когато един президент като сегашният се опита да се хареса на всички и цялата виновност трансферира върху служебните министри, които са в действителност негови чиновници, тогава няма няма справяне с пандемията, има стопански проблеми, не се взема решение енергийната рецесия. Трябва да се поеме отговорността и негативите на едно ръководство. Неизбежно е. Както се споделя „ мома, която не желае да я щипят, да не се хваща на хорото “. Ние сме се хванали “, съобщи Симеонов.

„ Патриотите в Народното събрание ще са поръчител за отстояването на националните ползи и това да са над партийните. При мен няма разминаване сред думите и делата. Винаги съм отстоявал националните ползи и отбрана на държавния бюджет. Аз бях единственият човек, който се възпротиви първи против наглото държание на съветският патриарх Кирил при визитата му при президента на 3 март 2018 година, когато удряше по масата и диктуваше на Радев каква би трябвало да е нашата история “, напомни той.

„ Бях първият, който се опълчи на една евродепутатка, която пристигна и стартира да диктува на българското държавно управление каква да е неговата зелена политика. Кой различен го направи? За страдание не получихме поддръжка! “, показа водачът на НФСБ.

„ Бях единственият, който се изправи през 2018 година против най-зловещата фигура на прехода – притежателят на хазартните лотарии, като две години по-късно благодарение на ГЕРБ успяхме да го изолираме “, посочи той.

„ Не мога да схвана за какво пет месеца служебното държавно управление и президентът не подхващат никакви дейности за връщането на Божков в България. Единственото пояснение е, че има някаква обязаност, която бе засечена сред него и един народен представител, само че имаше обстоятелства за наличието на лидерката на една партия в неговия офис пояснение, че търсила поддръжка. Точно от него ли? Това значи, че настоящето ръководство е подвластно или се въздейства от този доста богат олигарх зад граница “, акцентира Симеонов.

" И за Цветан Василев нищо не чуваме в последно време. Спряха и делата против известните семейства олигарси, което не е добър знак. За мен това приказва за взаимозависимост на президента “, добави той.

" На тези избори се явяваме като единствената патриотична коалиция без искания за държавна дотация, която предопределя независимото явяване на останалите сходни на нашата партии да се докопат до единия %. Не това е най-важното, а дълготрайната тактика на обединяването. Съединението прави силата! Патриотично наличие в Народното събрание би трябвало да има. Дай Боже и в президентството ", пожела водачът на патиотичната коалиция.

„ България няма потребност от добре говорещи политици, от симпатични зализани физиономии, а от настоятелен хора, които да осъществят поставените задания, цели и да служат на народа си. Това ще стане единствено с номер 4 на Коалиция „ Патриотичен фронт “, добави той.

„ Ние с претендента за вицепрезидент сме с достижения зад себе си. Доказали сме се и в частния бизнес, и в политиката. Ние сме хора на делото “, сподели още Валери Симеонов.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР