България има нужда от още индустриални зони и на юг,

...
България има нужда от още индустриални зони и на юг,
Коментари Харесай

Имаме нужда от поне осем нови индустриални зони, смята Томислав Дончев

България има потребност от още индустриални зони и на юг, и на север, сподели вицепремиерът Томислав Дончев на премиера Бойко Борисов през днешния ден, до момента в който двамата пътуваха към зоната край Божурище. Според него трябват 4-5 нови зони на север и до 3 на юг. " Дали ще са държавни, общински, или частни, няма значение, има огромен интерес ", добави Дончев.

Вицепремиерът означи, че вложителите желаят нещата да се случват бързо, а в индустриалните зони плановете стават за по-кратко време, тъй като авансово има построена инфраструктура. Дончев уточни още, че огромната цел е процесът да стане по-бърз, като издаването на строителните бумаги да не лишава година, година и половина.

" Целта ни е като има подготвена зона, всички разрешителни режими да се вършат в задатък за цялата зона и книжата на вложителите да се издават незабавно, тъй като някои бързат доста. Съвременният бизнес е бърз и ние би трябвало да сме толкоз бързи ", заключи вицепремиерът.

Освен Томислав Дончев в автомобила на премиера бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. На път за ревизия на разширението на пътя за Калотина, те посетиха складовата база на датската мебелна компания " Юск " (Jysk), в която са вложени 107 млн. лв..

В нея се намира най-високият склад на Балканите (над 40 метра) и четвърти по величина в света. В него има 300 заети, а мебелите идват с камиони, натоварени в пристанищата в Солун и Бургас.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР