България има нужда от голяма средна класа от работещи, образовани

...
България има нужда от голяма средна класа от работещи, образовани
Коментари Харесай

Иван Таков: България има нужда от голяма средна класа от работещи, образовани и успели граждани

България има потребност от огромна междинна класа от работещи, образовани и съумели жители. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков в словото си по време на тържественото честване на 1-ви май - Ден на труда и на интернационалната работническа взаимност и празник на левия щемпел. В митинг-концерта в Борисовата градина, който беше проведен от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София, се включиха ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова, ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София Евгени Филипов, Ваня Григорова, стопански консултант на ръководителя на КТ " Подкрепа ", Иванина Янкова - народен секретар на КНСБ, както и журналистът Александър Симов, депутат от Българска социалистическа партия.

 

" Тук сме, с цел да покажем и ясно да заявим, че битката за правото на труд, заслужено възнаграждение и заслужен живот продължава. Защото в основата на мощната и просперираща страна е трудът на всеки жител. А свободата и независимостта са функционалност от обезпеченото право на труд на всеки, от справедливите приходи, сподели Иван Таков. - Първи май не е просто празник. Първи май е наша задача и идея ".

 

Той уточни мотото на празника, проведен от Българска социалистическа партия - София, тази година - " Мир, труд, взаимност! ". " Мирът, трудът и солидарността са съществена част от ценностната система на лявото, сподели още Иван Таков. - Лявото е бъдещето на България, на Европейския съюз, на света. Бъдеще, учредено на обществена правдивост, на държавна протекция за трудещите се, на поддръжка и помощ за всеки човек, изпаднал в усложнение. Говорим за полезности, а не за лепта ".

 

Председателят на Българска социалистическа партия - София съобщи, че е време да се противопоставим на големите неравенства, на нечовешката употреба, на отчуждението и на експанзията. " 100 години след въвеждането на 8-часовия работен ден и половин век след установяването на 5-дневната работна седмица, отново усещаме на плещите си дивата капиталистическа употреба с нейната безсъвестност и охота, сподели той. - Данъчните закони, кредитната политика, растящата задлъжнялост на хората към банките основават тежки зависимости на големи обществени групи, подчинявайки живота на комбинация от буржоазен и феодални форми. Модерните способи на приватизация, дерегулация и еластичен пазар на труда раздраха обществената тъкан на актуалното общество ".
Иван Таков беше безапелационен, че България се нуждае от смяна на системата. " Държавата ни се нуждае от нова икономическа основа - за съвременна, обществена и правова страна, с огромна междинна класа от работещи, образовани и съумели жители, съобщи той в словото си. - Необходими са дълбоки промени в метода на произвеждане, в разпределението на богатствата. Трябва да спечелим борбата за правото на работа, като главно човешко право, за почтено възнаграждение и обезпечаване. За здравословна и безвредна среда. Нужна е държавна и социална поддръжка за одобряване на синдикалните организации като значими фактори за заслужено групово трудово договаряне, работно и свободно време и на останалите условия за заслужен труд. Трябва ново систематизиране сред заплати и облаги - в интерес на труда. Страната се нуждае от поредно развиване на работната мощ посредством системи за подготовка и учене през целия живот ".

 

Лидерът на столичните социалисти призна, че Българска социалистическа партия, като същинска лява партия, има дълг към трудещите се българи: " Ние отново сме тук, с цел да се борим и да осъществим задачата си - да върнем правата на работещите, да защитим труда им, да им осигурим заслужен живот ".

 

За празника на левия щемпел Иван Таков пожела на всички публицисти храброст и почтеност да отстояват същински лявото. " Всеки от нас носи свободата в себе си и самичък взема решение дали да приказва и написа това, което мисли. Не се опасявайте от цензура и напън! Бъдете смели и почтени, прикани ръководителят на Българска социалистическа партия - София и цитира Стефан Продев: Горе главата, приятели! Горе главата! ".

 

Председателят на младежкото обединяване на Българска социалистическа партия - София Евгени Филипов сподели в словото си, че макар опитите за омаловажаване на празника 1-ви май, с помощта на хората, които носят лявата концепция в сърцата си, той остава знак на историческата битка на служащите по целия свят за естествени условия на труд и почтено възнаграждение.
" Ако през днешния ден считаме възбраната на детския труд, 8-часовия работен ден, майчинството или пък платения болничен за нещо обикновено, не трябва да забравяме, че тези обществени придобивки са извоювани точно от служащи и синдикалисти, постоянно даже с цената на живота им, съобщи той. - Днес, повече от всеки път, би трябвало да се стремим към създаване на нов вид общество, в което никой не е оставен самичък. Общество, построено на основата на повсеместен и заслужено заплатен труд. Държава, в която индивидът е преди капитала, а публичните богатства биват разпределени по метод, допускащ заслужен живот на всички ".

 

Евгени Филипов беше безапелационен, че тъкмо в този момент България има потребност от мощна лява партия. " Защото единствено с леви политики можем да преодолеем по този начин наболелите обществени проблеми на нашето общество, добави той. -Българската социалистическа партия е натоварена с историческата задача да бъде тази мощна лява партия. Честит празник! Честит интернационален ден на труда и работническата взаимност! ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР