България има не само потенциал, а и уникален шанс да

...
България има не само потенциал, а и уникален шанс да
Коментари Харесай

Георги Петков: Новата цел на здравеопазването е не да лекува, а да предпазва от заболяване

България има освен капацитет, а и неповторим късмет да бъде измежду водещите в Европа центрове за върхови достижения в цифровите здравни технологии, уверен е Георги Петков, началник на научноизследователската активност в направление „ Дигитално опазване на здравето “ към Институт GATE „ Големи данни в интерес на интелигентно общество “ към СУ " Св. Климент Охридски ". Той е на този пост от средата на 2023 година Приложен математик по обучение от СУ,  Георги Петков специализира изчислителна, транслационна неврология, моделиране и динамични системи, огромни данни и изкуствен интелект. През последните 20 години той е част от няколко изявени интернационалните научни колективи в транслационната неврология.

Георги Петков ще бъде един от главните участници в панел 3 „ Потенциал на последващо равнище “ на предстоящия   Събитието се провежда от списание,,Мениджър “, който ще се организира на 27 февруари в Sofia Balkan Palace.

- Технологиите дадоха мощен подтик в основаването на нови и доста по-прецизни лечения. Крачка напред към още по-добро здраве, какво ще е тяхното влияние върху предварителната защита? И по кое време ще станем очевидци на всеобщото им нахлуване в тази област? 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР