България има най-големи разходи в ЕС за съдилищата като дял

...
България има най-големи разходи в ЕС за съдилищата като дял
Коментари Харесай

България е с най-големи разходи в ЕС за съдилища, 31% вярват в независимостта им

България има най-големи разноски в Европейски Съюз за съдилищата като дял от Брутният вътрешен продукт, сочат данни, показани през днешния ден от Европейската комисия, предава Българска телеграфна агенция.

За 2019-2021 година тези разноски са се равнявали на към 0,7% от Брутният вътрешен продукт. Според данните в България са едни от най-високите заплати на висшите съдии и висшите прокурори по отношение на междинното възнаграждение у нас.

Той добави, че Еврото персонално е заплашвал него и сътрудник публицист от Антикорупционния фонд

България е на четвърто място в Европейски Съюз по брой на съдиите и на девето място по брой на юристите по отношение на броя на популацията.

Допитване, осъществено измежду жителите, демонстрира, че единствено 31% дефинират независимостта на българския съд като " добра ", а 58% - като " неприятна ".

Допитването измежду сдруженията сочи, че 32% правят оценка независимостта на българския съд като " добра ", а 47% показват съмнение в независимостта.

Разбита е проведена незаконна група

Над половината от представителите на деловите среди показват като съществени аргументи за недоверието си политическо и друго външно въздействие над системата.

53% от задграничните вложители показват съмнение към законността в България.

У нас се следи относително едва приложение на цифровите технологии в работата на съда и прокуратурата, като по-лоши резултати демонстрират единствено Малта, Белгия, Гърция, Чехия и Кипър, демонстрират данните за упоменатия интервал.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР