България има много специално място в сърцето ми и аз

...
България има много специално място в сърцето ми и аз
Коментари Харесай

Княз Борис Търновски: България има много специално място в сърцето ми

„ България има доста особено място в сърцето ми и аз се надявам, че мога да оказа помощ със всичко, на което съм кадърен. И тази роля, както споделих и доскоро, ще бъде да вардя традицията и историческата памет “, сподели пред БТВ княз Борис Търновски - предстоящ страж на българската корона.

По думите му загубата на татко му го е научила, че живота може да е къс и може да се преобърне за секунда.

Княз Борис Търновски акцентира, че научил доста от принц Кардам, само че думите, които най-ярко са останали в съзнанието му са, че най-лошото нещо е да бъдеш ненужен. „ Да не можеш да окажеш помощ на тези в потребност, това за мен е немислимо. Опитвам се постоянно да съм потребен и да оказвам помощ. Стар лозунг на семейство Сакскобурготи е „ Аз послужвам “, сподели той.

По думите му коронацията на Чарлз III е трогателен миг за краля. Той стъпвал в служба директно след коронавирус пандемията и Брекзит в Обединеното кралство.

Особен интерес за Княз Борис Търновски представлявали мненията на новия крал за климата.

„ Тук бих желал да кажа девственица на фамилията ми - Съединението прави силата. Бих желал да видя по какъв начин координира тези две неща “, сподели Княз Борис.

Той посочи, че смисъла думите, че би трябвало да се държи както би трябвало значи, се корени във възпитанието му. „ Да се отнасяме добре с другите, да сме съпричастни. Всеки човек е минал през компликации, всеки има проблеми, би трябвало да се отнасяме добре един с различен “, сподели той.

Княз Борис разяснява и тематиката дали монархията е отживялост. „ някои хора евентуално са уверени в това, само че в последна сметка монархиите са надживели доста други форми на ръководство. Разбира се това не е станало без промени и пригаждане към изменящото се общество. И въпреки всичко са надделявали над други форми на ръководство “, безапелационен е той.

Князът свърза България с решителните хора и природата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР