България има много добър партньорски диалог с Украйна. В момента

...
България има много добър партньорски диалог с Украйна. В момента
Коментари Харесай

Кирил Вътев пред Дарик: Добра икономика се гради и на базата на добре развито земеделие и производство на храни

България има доста добър партньорски разговор с Украйна. В момента Украйна постанова възбрана за експорт към България и това се договаря сред министър председателите на двете страни, сподели земеделският министър Кирил Вътев пред Дарик.

Добра стопанска система се гради и въз основата на добре развито земеделие и произвеждане на храни. Ефектът от това да имаме развито селско стопанство ще е сложен. Например, може да задържи повече хора в селските региони при този тежък демографски фактор, уточни земеделският министър Кирил Вътев пред Дарик. Земеделието би трябвало да стане основен, предпочитан бранш за България. С небосвод от 30 години напред да е ясно какво се преследва. Да има ясни цели, сподели министърът в предаването Агросвят.

Има аграрни производители, които виждат избавление единствено в дотациите, разяснява земеделският министър Кирил Вътев пред Дарик. Икономическата логичност е да се борим за по-висок рандеман, с цел да имаме по-ниска себестойност, а от там и да сме по-конкуретни, изясни той в предаването Агросвят.

В прилежащите страни – Гърция, Румъния, Турция, водата за напояване е на нулева стойност за земеделските производители. Плащат единствено за тока на помпите които я доставят и за покриване на разноските за поддръжка. Но и това е извънредно алегорична цена на фона на това което се заплаща у нас за оскъдната част от страната която се напоява, разяснява земеделският министър Кирил Вътев в предаването на Дарик Агросвят. Грехота е да имаме толкоз реки и язовири, а да не напояваме, съобщи той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР