България има крещяща необходимост от редовно правителство и то с

...
България има крещяща необходимост от редовно правителство и то с
Коментари Харесай

Даниела Везиева: Имаме крещяща необходимост от правителство с дълъг хоризонт и нови стратегически документи

България има крещяща нужда от постоянно държавно управление и то с дълготраен небосвод, с цел да могат да се извървят политики и да се създадат нови стратегически документи, които да дават отговор на настоящата обстановка, в която живеем. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Даниела Везиева, министър на стопанската система във второто служебно държавно управление на Стефан Янев.

" Средата е безпределно динамична. Външноикономическа обстановка изисква съответни стратегически документи и политики. Направиха се доста взаимни отстъпки в името на постоянното държавно управление. Доколко и по какъв начин то ще продължи, следва да забележим. Според мен несъмнено би трябвало да има съдружно съглашение, тъй като това е механизмът, през който се водят политиките в едно ръководство и има ясно написани правила и отговорности, което е най-важното. На база на това съдружно съглашение следва да се направи управническа стратегия със съответните периоди, със съответните политики, и да се извършват ", разяснява Везиева.

По думите й няма различен прочут механизъм, през който да се разпределя отговорността в едно ръководство, когато тя е сглобка от няколко партии.

А финансовата среда и провокации, които са налице изискват от държавните управления доста бързи и съответни ограничения: " Тези процеси не са непознати, по-скоро са толкоз бързоразвиващи се, че е мъчно държавните управления да съумяват да ги догонят с контролни ограничения. И един от големите проблеми е, че всички тези нововъведения са плод на частния бранш, където нито една страна няма задоволителна опция за надзор, с цел да видя какъв е произходът, къде отиват, кой е съответният клиент, при който отиват и каква е неговата цел.

Според Везиева поради неналичието на бистрота и прогнози, цикълът на вложения у нас се трансформира: " Всеки, който желае да влага в една страна, той желае да знае какво ще се случва, да има бистрота и прогнози. Това на нас ни липсва в последните две години, и това трансформира цикъла на вложенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР