България има какво да предостави като военна помощ на Украйна,

...
България има какво да предостави като военна помощ на Украйна,
Коментари Харесай

Ген. Събев: Радев е стратегически неадекватен

България има какво да даде като военна помощ на Украйна, въпрос на политическа воля е. Това съобщи генералът от запаса Съби Събев в предаването " Офанзива " по Нова Нюз.

От обществената информация за военните ресурси на България, не е проблем да изпратим 30-31 танка, самоходни артилерийски системи, боксируеми оръдия 152 мм – 150 броя, реактивни системи за залпов огън " Град "  над 150 броя, МТЛБ-та, средства за Противовъздушна отбрана. Имаме един комплекс С-200, който е с максимален обсег. Той е софтуерно стар, само че в случай че Украйна предяви интерес, може да й се даде, а да запазим за нас С-300, посочи първият народен боен представител на България в НАТО.

По думите му, в случай че предоставим своето въоръжение, може да чакаме то да бъде обезщетено до към 50% от дадената на Украйна отбранителна помощ. 

Според него служебното държавно управление е трябвало да одобри сходна оферта и дефинира като неправилна позицията да не се дава военна помощ на Украйна. 

Президентът е стратегически несъответстващ, демонстрира стратегическа неначетеност. Оценките му не съответстват с оценките, давани от Пакта, сподели още ген. Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР