България има интерес към засилване на партньорството с Южна Корея

...
България има интерес към засилване на партньорството с Южна Корея
Коментари Харесай

Засилване на партньорството в областта на отбраната предложи Радев на Южна Корея

България има интерес към усилване на партньорството с Южна Корея в региона на защитата и отбранителните системи и технологии.

Това стана ясно по време на среща сред президента Румен Радев и южнокрейския президент Юн Сук Йо.

Двете страни имат отлични връзки, бързо разрастващо се икономическо и капиталово съдействие, както и капацитет за следващо разширение на партньорството в промишлеността и високите технологии, съобщи Радев.

Като перспективни сфери на партньорството двамата президенти откроиха високите технологии, автомобилната промишленост, енергетиката и инфраструктурата. Корейските компании, вложили в България, високо правят оценка съдействието си с българския бизнес, уточни Юн Сук Йол.

Румен Радев означи и бързото развиване на аутомотив бранша у нас, както и подхванатите от страната ни дейности за основаването на индустриална зона за производството на акумулатори, области в които Република Корея е водач.

Българският държавен глава акцентира и опциите за разширение на партньорството в основаването на автоматизирани системи, автомобилния програмен продукт, изкуствения разсъдък, в това число потреблението на капацитета на първия по рода си в Югоизточна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT, който бе открит в България.

Румен Радев предложения Юн Сук Йол да посети страната ни за следващо развиване на политическия разговор и на двустранното съдействие.

Припомняме, че президентът Румен Радев е в Ню Йорк за
 Радев прояви интерес към различни доставки на недопечен нефт от Саудитска Арабия
Радев прояви интерес към различни доставки на недопечен нефт от Саудитска Арабия

След приключването на дерогацията за импорт на нефт от Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР