България има финалист на олимпийския боксов турнир. За златото ще

...
България има финалист на олимпийския боксов турнир. За златото ще
Коментари Харесай

Стойка Кръстева ще се боксира за златото в Токио |

България има финалист на олимпийския боксов шампионат. За златото ще се боксира Стойка Кръстева в категория до 51 кг. Така тя си обезпечи най-малко сребърен орден от игрите в Токио. Българката стигна до този триумф след безапелационна победа над локалната фаворитка Цукими Накими и на 7 август ще се боксира за купата.

Европейската шампионка от София 2018 и двукратна международна вицешампионка Кръстева се наложи против 22-годишната представителка на домакините с 5:0 съдийски гласа (30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27).

35-годишната българка сподели по-ефективна игра и имаше преимущество през цялата среща против доста енергичната си съперничка, бронзова медалистка от Световния шампионат в Ню Делхи 2018 Намики.

Така Кръстева стана първата българка на край на Олимпиада в женския бокс.

В мача за купата на 7 август в 8.15 часа българско време тя ще срещне европейската шампионка и международна вицешампионка Бусе Наз Чакъроглу (Турция), която е сложена под номер 1 в схемата.

" Мисля, че нещата се получават. Благодаря на треньора си, който ме приготвя чудесно с информация за противника. Ще се поверявам на треньора и за финала. Да построи съвършената тактика за този мач ", разяснява Кръстева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР