България има европейски шампион по културизъм. Един от най-талантливите състезатели

...
България има европейски шампион по културизъм. Един от най-талантливите състезатели
Коментари Харесай

Европейският шампион по културизъм Живко Петков разкри следващата си цел

България има европейски първенец по културизъм. Един от най-талантливите състезатели в този спорт - Живко Петков, се пребори за първото място на надпреварата в Санта Сузана, Испания. Той приказва пред Sportal.bg за всичко най-интересно към грандиозното събитие. Роденият в Стара Загора спортист разкри и идната си огромна цел.

“Състезанието беше много мъчно. Само ще кажа, че на второ място се класира испанец в Испания, а това прави успеха ми още по-сладка. Съдийството беше изцяло действително и обективно. През 2016 година бях класиран на трето място в България, а на европейското пък останах втори, а в този момент още веднъж бях втори в България, само че на този конгрес в Испания приключих преди всичко. По този метод всичко си пристигна на мястото”, съобщи Петков пред Sportal.bg .

“Мога да кажа, че с тази победа натрих носовете на експертите в България ".

“Чувствам се извънредно благополучен и горделив от себе си. Трудно ми е да опиша с думи. Тръпката, която изпитах, е невероятна. Тя ще ме държи до идната ми цел – международна купа. Благодаря на всички близки, на моите другари и целогодишни спонсори Harmony Suitess и по особено на Неделчо Колев и Bultex 2000, на Младен Стоянов, а и на всички останали, които са ми помагали в годините. Без тях нямаше да сбъдна тази моя мечта”, добави той.

“Специални благодарности на моя другар и треньор Димитър Атанасов, на дамата до мен – Рали Панайотова. Винаги мечтайте и не спирайте да се борите за фантазиите си, с цел да ги превърнете в реалност”, показа Живко Петков.

“Продължавам да упражнявам. Целта ми е да кача килограми и след година-две да нападам международното състезание в категория 95 кг.

С оскърбление споделям, че след европейското сребро не получих тласък нито на локално, равнище от община Стара Загора, нито от БФ по културизъм и Министерството на младежта и спорта. Надявам се в този момент това да се случи”, приключи той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР