България има едно от най-високите нива на навлизане на оптична

...
България има едно от най-високите нива на навлизане на оптична
Коментари Харесай

€3 млрд. иска Мария Габриел за свързаност на Европа

България има едно от най-високите равнища на нахлуване на оптична и кабелна мрежа . Достъпът на всички до интернет е от решаващо значение за протичащата се цифрова промяна. Това съобщи еврокомисарят Мария Габриел на интернационална конференция " Комуникация, резултати, съгласуваност ", отдадена на 20-годишнината от основаването на Комисията за контролиране на известията (КРС).

Мария Габриел напомни настоящите държавни монополи в някои европейски страни през 90-те години . На европейско равнище, с помощта на визията на водачи, бе завършен единният пазар на телекомите, съобщи тя. 10 години по-късно услугите се либерализират, с цел да се отвори пазара за конкуренция.

 Заедно с Люксембург ще работим по ускорение на цифровизацията в Европейски Съюз
Заедно с Люксембург ще работим по ускорение на цифровизацията в Европейски Съюз

Предстои среща на министрите на съобщенията…

Нови играчи с новаторски услуги и вложения имаха опция да навлязат на пазара, акцентира Мария Габриел. Съществуването на паневропейски играчи дава опция да се възползваме от един от най-мащабните браншове, в който са ангажирани над 500 млн. души.

Повече консуматори и повече предприятия да имат достъп до ултра бързи мрежи , е визията на Мария Габриел за развиването на цифровото общество.

Необходим е тласъкът на регулаторна координация в Европейски Съюз, по-добре предпазени консуматори и добра правна отбрана, както и внедряването на 5G мрежи, като се подсигурява достъпът на радиочестотен набор до 2020 година , означи еврокомисарят.

 Еврогрупа бори проблемите на трудовия пазар и цифровизацията
Еврогрупа бори проблемите на трудовия пазар и цифровизацията

Създават европейска обсерватория, която да следи развиването на платформите

Без регулаторите на телекомите развиването им не би достигнало това равнище, разяснява тя. Ефективната регулация е причина за избора на жителите , съгласно нея.

До 2017 година делът на семействата в Европейския съюз с достъп до интернет е повишен с 87% по данни на Евростат .

 Експерти желаят цифровизация за сигурност и качество в ЖП превоза
Експерти желаят цифровизация за сигурност и качество в ЖП превоза

След две до три години БДЖ ще се сблъска с действителни съперници, разяснява Людмил Иванов

Комисиите за контролиране на известията би трябвало да работят за навременно даване на първите честотни ленти за 5 G връзка и увеличение внедряването на дребните кафези, съобщи Мария Габриел.

Тя напомни Програмата за цифровизацията на Западните Балкани , която обгръща задачите на цифровата промяна, препоръчани от еврокомисаря. " Цифровизацията е чудесно средство за свързване на страните ", акцентира еврокомисарят ни.

Финансирането на Механизма за свързване на Европа е 1 милиарда евро. Мария Габриел предлага нарастване за Бюджет 2019 като сумата доближи 3 милиарда евро.

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков сложи акцент върху достиженията на самостоятелния регулаторен орган.

Голямото предизвикателство пред Комисията, съгласно него, е сполучливото и вярно транспониране на Европейския кодекс за електронните известия. " Доброто транспониране е гаранция за положителното използване ", разяснява Желязков.

В България имаме задоволително качествени услуги на естествени търпими цени, означи министърът. За да бъдем част от един ефикасен европейски пазар, би трябвало да бъдем обединени, по думите му. Работата на Комисията би трябвало да продължи в посока оптимални изгоди за жителите от опциите на информационните технологии, отбрана на правата на потребителите и гаранции от институциите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР