България има добър капацитет, за да увеличи значително производството на

...
България има добър капацитет, за да увеличи значително производството на
Коментари Харесай

Бретон след визитата си у нас: България може да увеличи значително производството на боеприпаси

„ България има добър потенциал, с цел да усили доста производството на муниции във времева рамка, съвместима с това, към което се стремим “, съобщи в за " Политико " еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон след визитата си у нас.

По думите му е време да се премине от обмисляне към деяние, с цел да бъдат разпознати заводите, които бързо могат да усилят производството, както и да се плануват евентуалните спънки във веригите за доставяне.

Бретон декларира, че у нас е посетил три класифицирани индустриални обекта, измежду които ВМЗ в Сопот. Същевременно еврокомисарят е обнадежден от позитивните сигнали от служебното българско държавно управление, съобщи БНР. Така той дава отговор на въпрос дали има риск да се разчита на другарски настроения към Русия български хайлайф. Той не се тормози за надеждността на страната ни, когато става дума за попълване на запасите от муниции на страните членки на Европейски Съюз.

Запитан от „ Политико “ за " проруската позиция на президента Румен Радев ", Бретон дава отговор: „ Не виждам никакви специфични политически опасности. Министърът на защитата, който е доста непосредствен с сегашния президент, ме предложения на това посещаване. “

Българските компании имат потенциала да усилят доставките за актуалните си клиенти, които са страни от Европейски Съюз, счита комисарят. „ Страните, които имат ресурси от муниции, ще могат да ги дадат на Украйна, а производителите ще могат да усилят производството си, с цел да попълнят тези ресурси. За мен бе доста значимо да получа тази гаранция “, добавя Бретон.

След България той ще посети Словакия, Чехия, Полша, Франция и Румъния. Това е част от неговата обиколка, в страни, които са в положение да усилят производството на муниции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР