България има амбициозната цел да проведе проектите си за модернизация

...
България има амбициозната цел да проведе проектите си за модернизация
Коментари Харесай

Каракачанов: Искаме да придвижим и трите проекта за модернизация на армията

България има амбициозната цел да организира плановете си за рационализация на Въоръжените сили. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който откри Българо-американски конгрес на отбранителната промишленост, съобщи кореспондент на БГНЕС. " Нашата упоритост е и трите плана да се движат по едно и също време. И другата ни огромна упоритост е, посредством тези планове за рационализация на Българската войска, търсейки сътрудниците, с които да ги изпълним, ние да дадем опция и на българските предприятия, които са в този отрасъл да вземат участие в тези три плана, с цел да могат те да възстановят качествата, които сме имали, с цел да могат да вземат участие, а и в края на краищата това би било един доста мощен тласък за българската икономика”, уточни Каракачанов, представен от БГНЕС.

Той увери, че упоритостта му като министър на защитата, само че и упоритостта на българското държавно управление, е да вървят в тази посока рационализация на трите типа въоръжени сили с трите плана - за нови изтребители, за корабите за флота, и за бронирани машини за пехотата, тъй като доста добре осъзнаваме освен отговорностите, които ние имаме като страна членка на НАТО. " Много дълго време някои от моите сътрудници политици разсъждаваха, че средствата за модернизацията на армията могат да бъдат отлагани, защото към този момент ние като член на НАТО имаме нужните гаранции за нашата сигурност. Истината е, че когато ти искаш да бъдеш почитан член в една интернационална организация, каквато е НАТО, ти би трябвало да имаш качествата и освен да се опираме на прословутия Член 5, а и доста добре да четем членовете преди този момент, член 3 примерно”, сподели министърът на защитата.

" Точно от тази позиция, въпреки и позакъснели във времето, защото съгласно мен тези планове трябваше да бъдат задействани най-малко преди 10 години и към този момент да са осъществени, на нас се пада като държавното управление и на мен като министър на защитата тежката, само че в това време бих споделил и виновна, а и благородна във връзка с нашата сигурност и въоръжени сили задача, да придвижим напред тези планове, да дадем на нашите въоръжени сили нови благоприятни условия ", добави Каракачанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР