България Идват жеги, но ще спрат ли дъждовете До кога

...
България Идват жеги, но ще спрат ли дъждовете До кога
Коментари Харесай

Идват жеги, но ще спрат ли дъждовете

България Идват жеги, само че ще спрат ли дъждовете До по кое време ще продължи горещото време  Надежда Неменски 12 юни 2019, 06:22  Идват жеги, само че ще спрат ли дъждовете Източник: iStock/Guliver Images
ятото се завръща и в сряда ще е най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността. На места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, а в планинските региони ще са и по-значителни.

Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 28-33 градуса. Атмосферното налягане постепенно ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието

ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. На обособени места със слаби валежи. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър. Максимални температури сред 27-30 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23-24 градуса, по-ниска на север от нос Калиакра – към 19 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините

облачността ще е по-често забележителна и още веднъж ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра – към 14 градуса.

В четвъртък и петък

преваляванията сензитивно ще намалеят и като разпространяване, и като активност, а температурите бързо ще се покачат.

Ще доминира слънчево време, в следобедните часове с краткотрайни нараствания на облачността, основно над източните и планинските региони, само че единствено на обособени места там кратковременно ще превали. Ще духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29-34 градуса.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР