България и Великобритания са изградили стратегическо партньорство и страната ни

...
България и Великобритания са изградили стратегическо партньорство и страната ни
Коментари Харесай

Зарица Динкова очаква повече британски туристи

България и Англия са построили стратегическо партньорство и страната ни има капацитет да притегли повече английски туристи. Около това мнение се сплотиха министърът на туризма Зарица Динкова и Н. Пр. Роб Диксън, Посланик на Англия в България, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Посланик Диксън благодари за оказаното подпомагане от страна на Министерството на туризма на проф. Бетани Хюз, която е английски историк и водеща на телевизионно предаване " Съкровищата на света ", предавано в 120 страни. Той предложи съдействие при представянето на кино лентата, който екипът на проф. Хюз снима за да бъдат разкрити непознатите за необятната интернационална аудитория съкровища на България. Припомняме, че проф. Бетани Хюз и нейният екип със съдействието на Министерството на туризма работят върху фотосите на кино лентата " Съкровищата на България " - отдаден на културно-историческото ни завещание. Посланик Диксън адмирира и опцията да бъде сниман и филм особено за Долината на розите.

Промотирането на България като целогодишна дестинация е приоритет в рекламните ни акции на английския пазар, които ще включват и разнообразни форми като роуд шоу, цифрова реклама и съдействие с туроператори, съобщи министър Динкова. Тя акцентира, че страната ни се отличава с разнородни културни и естествени забележителности, които да провокират интереса на туристите от Англия и могат да бъдат посещавани освен през летния и зимен сезон.

По време на срещата бяха разисквани и опциите за по-добър достъп на английските туристи до медицински услуги, които да предотвратят заплащането на прекалено високи такси, за каквито случаи алармират туристи, посетили Черноморието ни.

Министър Динкова се ангажира да потърси подпомагане от министерство на опазването на здравето и при постъпили съответни сигнали от пострадали туристи, случаите да бъдат тествани, както и да се ускори контролът за осъществяване на концесионните контракти, съгласно които обезпечаването на оборудван медицински пункт на плажа е наложително.

Двете страни се сплотиха от нуждата да продължат ползотворното си съдействие в областта на туризма и набелязаха съответни стъпки за привличане на туристи целогодишно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР