България и УНИЦЕФ споделят обща позиция за необходимостта от постигането

...
България и УНИЦЕФ споделят обща позиция за необходимостта от постигането
Коментари Харесай

България и УНИЦЕФ с обща позиция за гарантирането на равен достъп до качествено образование за всяко дете

България и УНИЦЕФ споделят обща позиция за нуждата от постигането на резистентност в просветителния развой на всички деца, както и за гарантирането на приобщаващо обучение за децата с увреждания. Около тази позиция се сплотиха президентът Румен Радев и Афшан Кан, районен шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия по време на среща на „ Дондуков “ 2.

 b70w0021-1 Двамата разискаха предпочитаните области за партньорство, избрани в Програмата на УНИЦЕФ за България в интервала 2018 – 2022 година, които ще концентрират взаимните старания в ранното детско развиване и системата за обществена грижа за деца, приобщаващото предучилищно и учебно обучение, предварителната защита на насилието, отбрана на жертвите и достъп до правораздаване за всички деца, насърчаването на правата на детето в България и по света.

По време на диалога президентът означи, че резултатите, реализирани в процеса на деинституционализацията на грижата за деца, развиването на различните обществени услуги, даването на приемна грижа за децата в риск и връщането им в учебно заведение, са доказателство за отличното съдействие сред УНИЦЕФ и България.

Връщането на децата от ромски генезис в учебно заведение също беше измежду акцентите в срещата. “С ефикасна поддръжка към родителите би трябвало да работим за връщането на децата в класната стая и да ги научим да поддържат връзка един с различен още от ранна детска възраст. Ако не научим децата си да живеят дружно в учебно заведение, те в никакъв случай няма да живеят в приемливост и почитание един към различен “, добави Румен Радев.

Регионалният шеф на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия Афшан Кан изрази поддръжката си за заявената от България подготвеност да се трансформира в Регионален център на УНИЦЕФ за продан на положителни практики за реализиране на стабилно развиване за всички деца.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР