България и страните от Централна и Източна Европа ще заведат

...
България и страните от Централна и Източна Европа ще заведат
Коментари Харесай

България ще заведе дело в Съда на ЕС, ако пакетът Мобилност бъде приет

България и страните от Централна и Източна Европа ще заведат дело в Съда на Европейския съюз, в случай че пакетът “Мобилност ” бъде признат дефинитивно, съобщи транспортният министър Росен Желязков. Според България, признатите текстове са дискриминационни и непропорционални и влизат в несъгласие с оповестената политика на новата Европейска комисия за по-ниски равнища на въглеродни излъчвания във въздуха.


На 18 декември следва пакетът да бъде гласуван в Съвета на Европейски Съюз на равнище заместник-постоянни представители.

Двете положителни вести за България са, че водачите ще имат право да избират къде да почиват: в кабината на камиона или на охранителен паркинг и че камионът ще се връща на 8, а не на 4 седмици, каквото беше първичното предложение.
 Европейските институции се споразумяха за измененията в пакета Европейските институции се споразумяха за измененията в пакета "Мобилност "
Европейският парламент, Комисия и Съвет гласоподаваха измененията в пакета "Мобилност ", срещу които лобира България през последните 3 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР