България и Северна Македония са в траур. Днес ще бъдат

...
България и Северна Македония са в траур. Днес ще бъдат
Коментари Харесай

София и Скопие заедно в скръбта |

България и Северна Македония са в печал. Днес ще бъдат почетени жертвите на двете нещастия, случили се в границите на няколко часа - на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк и на тежкия случай с рейс на автомагистрала „ Струма “.

Националните знамена на всички държавни институции ще са свалени на половина.

Траурът в РСМ е тридневен. 46 души от западната ни съседка починаха в пламнал рейс покрай Перник на връщане от екскурзия в Турция. Повечето са младежи, 12 от тях са деца. Седем души се избавиха и са на лекуване в " Пирогов ". Според българските управляващи две са главните версии за тежкия случай - човешка неточност или техническа нередовност. Имало е и гърмеж, само че повода за него не е открита. Телата са изгорели до неразбираемост. Предстои да се вземат проби, с цел да се откри самоличността на всеки един.

Западните медии дефинираха злополуката като най тежкия автобусен случай в Европа за последните 10 години, а нещастието провокира вълна от съпричасност измежду международните и европейски водачи.

Часове по рано девет души починаха в пожар в дом за възрастни хора във варненското село Рояк. Неизправност в електрическата апаратура е главната версия за случая. Държавата ще подкрепи фамилиите на жертвите и оживелите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР