България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенген. Това

...
България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенген. Това
Коментари Харесай

Кючюк: 100 млн. лв. губи транспортния бранш на година от неприемането на България в Шенген

България и Румъния би трябвало да бъдат признати в Шенген. Това обявиха евродепутатът Илхан Кючюк  Илхан Кючюк Илхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 година в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 година е и румънският му сътрудник Влад Ботош по време на конференцията " Мост на упованията: Значението на Шенген за България и Румъния ", проведена в Русе, предава Българска телеграфна агенция.

" Това е поредна самодейност, определяна като извънредно значима, тъй като тематиката Шенген, с изключение на народен и европейски темперамент, има и районен - изключително за градове като Гюргево и Русе ", сподели Кючюк, който е уредник на форума.

По думите му е значимо да бъде доказана позицията, че е извънредно неотложно двете прилежащи страни да бъдат част от Шенгенското пространство.

" Много пъти е имало опит България и Румъния да бъдат разграничени. В последна сметка двете страни влязоха дружно в Европейския съюз. Смятам, че разделянето не би било от изгода за нито една от страните. Отделно, ние се намираме в географската външна страна на Европейския съюз. Абсолютно налага се да бъдат подхванати дейности, които да създадат по този начин, че двете страни да влязат дружно в Шенген. Това ще има голяма помощ за бизнеса, за жителите. Имаше сходна полемика, когато трябваше да се реши какъв да бъде методът по отношение на Канада. Видя се, че още веднъж общият метод на двете страни - с единодушие, с единодушие, както на дипломациите, по този начин и на политическите управления, направиха по този начин, че през днешния ден Румъния и България да са част от общия пакет и жителите на двете страни пътуват свободно, безвизово, до Канада ", сподели Кючюк.

По думите му България би трябвало да одобри законодателство, което несъмнено ще даде убеденост на страна като Нидерландия, че процесите, които са тръгнали у нас - битката против корупцията и против проведената престъпност, ще бъде поредна политика на нашето държавно управление.

" От друга страна ние би трябвало да намерим най-правилния метод да притеглим Австрия към нас. Десет години в тази страна се говореше, че стените пазят и че единственият метод да бъдат непокътнати австрийските ползи, австрийските жители и бизнесът, е посредством създаване на стени. Смятам, че тъкмо противоположното би трябвало да се приказва - че мостовете построяват доверие, добросъседство, другарство, че мостовете подкрепят бизнеса и хората да се схващат по-добре и да работят дружно ", сподели Кючюк, който е член на Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент.

По думите му България се оправя добре с мигрантската рецесия.

Кючюк заяви, че съгласно данни на " Гранична полиция " от януари до края на август тази година има 131 000 опита за незаконно секване на българската граница. " За същия интервал през 2022 година данните демонстрират нещо напълно друго, а точно 50 % са били по-малко опитите за незаконно секване. Затова споделям, че ние се оправяме добре с защитата на българската граница, която е европейска граница. Имаме своите проблеми, тъй като натискът е голям, само че организациите, които са ангажирани в защитата на границата, имат също своята роля ", сподели Кючюк.

По думите му ние сме също толкоз жители на Европейския съюз, колкото и всички останали жители на Съюза.

Според него концепцията за така наречен мини Шенген сред България и Румъния няма да работи, тъй като той не взема решение нито един от проблемите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР