България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в

...
България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в
Коментари Харесай

Пред ЕНП Борисов поиска пълноправно членство в Шенген

" България и Румъния би трябвало да бъдат признати час по-скоро в Шенген по суша ". Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов навтория ден отконгреса на Европейската национална партияв Букурещ.

Прездекември м.г. беше реализирано политическо споразумениеза разширение на Шенгенското пространството с Румъния и България с въздушни и морски граници от март т.г.

Днес Борисов призна, че за последните няколко години българската граница не е успявала да обезпечи нужната степен на надеждност:

" Само на 60 км от тази зала е " Дунав мост ", където с километри стои опашка от тирове. Мисля, че сътрудниците от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, водачите на тирове, прекарват с денонощия. Това не е 21-ви век!Това не е методът, по който би трябвало да работи Европа. Мисля, че каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една страна, тя не би трябвало да ги взема решение посредством другите. Канцлерът на Австрия го почитам доста и през днешния ден ще се видя с него. И мога да му обещая, тъй като, и вие сте прави, няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейския съюз, само че преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще създадем и вършим сега по този начин, че Австрия, австрийците, европейците, да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница ".

Председателят на ГЕРБподчерта, че Българияе направила всичко належащо, с цел да извърши всички условия за участие.

По думите му нито нашата страна, нито Румъния заслужават на мостовете с денонощие да стоят живи хора: " Оставете стоките, товарите, загубите, нали всички сме зелени към този момент. Това е екологична злополука - това са работещи мотори с денонощия, и без санитарни възли, в случай че щете ".

По-рано и ръководителят на Европейската национална партия Манфред Вебер, че желае да видиБългария и Румъния в Шенген допустимо най-бързо.

Борисов през днешния ден разяснява още и военната помощ за Украйна, като посочи, че България е дала повече оръжие на Киев, отголкото други страни с доста по-големи благоприятни условия.

" Макар и нерешително държавно управление, само че доста мощен парламент, България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна доста повече от огромните и богати страни в Европа. С муниции, тъкмо такива, каквито им трябват. С бронетранспортьори, с танкове, с артилерия, с всичко, което българският Парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът на това въоръжение е, че то непосредствено отива на фронта, защото украинските бойци офицери тъкмо такова оръжие боравят. Така че - мога от името на България, че при тая кръвопролитна, безусловно гадна война, България направи повече от доста, доста страни с по-големи благоприятни условия ", разгласи със удовлетворение Борисов.

Тойотбеляза, чеБългария се е диверсифицирала от съветския газ, от съветския нефт, от съветското нуклеарно гориво, като посочи, че е стартирало строителствона две нуклеарни мощности на новите реактори на " Уестингхаус ". " Днес със самочувствие мога да кажа, че се оправяме добре ", сподели той.

В изказването си пред ЕНП Борисов " прикани " в обстановката на войни за " силенпредседател на Европейската комисия, мощен ръководител на Европейския парламент ".

" И тези две стоманени дами мисля, че могат да се оправят. Днес би трябвало да гласуваме за една от тях и в случай че се оправим добре по време на евроизборите, ще имаме отново и двете места. Нашата делегация на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще даде всичките си гласове заУрсула фон дер Лайен. Обещавам да проведем такава акция, че и с най-много евродепутати по-късно да можем в Европейския парламент да го защитим ", изясни Борисов. Той добави, че в последните годинипредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайене индивидът, който е направил извънредно доста.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР