България и Румъния стартират реални действия за строителството на трети

...
България и Румъния стартират реални действия за строителството на трети
Коментари Харесай

България и Румъния представят на ЕК проект за „Дунав мост 3

България и Румъния започват действителни дейности за строителството на трети мост над река Дунав, който да усъвършенства транспортната съгласуваност сред двете страни. Близо 20 години след оповестяването на плана, той ще бъде показан пред Европейската комисия /ЕК/.

По този метод ще се даде зелена светлина на процеса, който ще разреши построяването на смесен пътен и жп мост над река Дунав при Русе.

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков подписа писмо за взаимен ангажимент с румънския си сътрудник, с което двете страни удостоверяват позицията, че планът е предпочитан и двете държавни управления ще работят за неговото осъществяване, оповестиха от отрасловото министерство.

Координатори на дейностите ще бъдат Министерството на превоза и известията на България и Министерството на превоза и инфраструктурата на Румъния.

Българското ведомство дружно с асоциираните си сътрудници Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ /НКЖИ/ и Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/, ще реализира изследването за свързващата инфраструктура в страната.

Финансовото присъединяване на българската страна по плана е в размер на 1,4 млн. евро (2 730 000 лева), като се чака до 50% от тях да бъдат безплатна помощ по Механизма за свързване на Европа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР