България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската

...
България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската
Коментари Харесай

Евростат: Българи и румънци най-стабилни психически в ЕС

България и Румъния са в дъното на класацията на Европейската статистическа организация - Евростат за каузи на жителите на страните от Европейски Съюз, страдащи от хронична меланхолия, съобщи " Дарик ".

Делът на жителите на страните от Европейски Съюз, страдащи от хронична меланхолия през 2019 година, е 7,2%, заяви Евростат.

Според откривателите този дял е повишен с 0,3% спрямо 2014 година

Най-голям дял от страдащите от това заболяване е регистриран в Словения (15,1%). Следват Португалия (12,2%) и Швеция (11,7%). В другия завършек на скалата са Румъния (1%), България (2.7%) и Малта (3.5%).

Изследователите обръщат внимание на обстоятелството, че в Европейски Съюз дамите са по-склонни да страдат от меланхолия, в сравнение с мъжете. Най-голям дял дами с меланхолия е регистриран в Португалия (16,4%) и Словения (16%). Словения също има най-голям дял мъже с меланхолия (14,3%). Следват Швеция (10%) и Германия (9,9%).

Според статистиката на Световната здравна организация (СЗО), над 260 милиона души на Земята сега страдат от клинична меланхолия. Всяка година тя убива към 800 000 души, като подрастващите, както и момчетата и девойките на възраст от 15 до 29 години, са изключително податливи на нея. Борбата с депресията се усложнява от обстоятелството, че неврофизиолозите към момента не схващат изцяло естеството на това заболяване и не могат да дефинират точния брой хора, податливи на него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР