България и Румъния са повече от готови да се присъединят

...
България и Румъния са повече от готови да се присъединят
Коментари Харесай

ЕК: България е повече от готова за Шенген

България и Румъния са повече от подготвени да се причислят към Шенген. Това е заключението на работната група, образувана от специалисти от Европейската комисията и страните членки, която посети двете страни този месец, оповестява БНР.

Говорителката на Европейска комисия Атина Хипер съобщи, че в голямата си част резултатите са позитивни и не е открит нито един проблем, който би оправдал каквото и да било в допълнение отсрочване.

" Всички страни членки признаха големите достижения на България и Румъния при продължаващото мощно придържане към разпоредбите на Шенген. Чешкото председателство в този момент ще придвижи бързо въпроса ", увери тя.

Припомняме, по-рано този месец Европейският парламент прикани Съветът на Европейски Съюз да гласоподава до края на годината решение за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство.

По този метод би трябвало да отпаднат инспекциите на пасажерите по всички вътрешни граници за двете страни при започване на 2023 година

Резолюцията беше подкрепена с 547 гласа " за ", 49 гласоподаваха " срещу ", а 43 евродепутати се въздържаха.

На апела на Екологичен потенциал се опълчи само Нидерландия, чийто парламент пък одобри резолюция да не гласоподава " за " това.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР