България и РСМ се договориха газовите доставки.Българският газопреносен оператор Булгартрансгаз“

...
България и РСМ се договориха газовите доставки.Българският газопреносен оператор Булгартрансгаз“
Коментари Харесай

България и РСМ се договориха газовите доставки

България и РСМ се договориха газовите доставки.

Българският газопреносен оператор „ Булгартрансгаз “ ЕАД и операторът на газопреносната система на Република Северна Македония „ ГА-МА “ АД подписаха  споразумение за междусистемно свързване за точката Кюстендил/Жидилово. Така Северна Македония ще получи опция за диверсификация на газовите доставки, предава Нова тв.

Този документ за междусистемна съгласуваност е плод сред двете компании и на напъните на двете страни в продължение на няколко години.

С този контракт се дава опция за различни доставки за Северна Македония, да употребяват газохранилището на " Булгаргаз ", с цел да покриват флуктуациите в доставките си. Споразумението дава спомагателен механически потенциал - до 500 хиляди кубически метра дневно, за които ще бъдат прилагани всички процедури според европейското законодателство, обясниха от " Булгартрансгаз ".

РСМ ще има спомагателна опция за диверсификация на източниците и доставките на природен газ, в това число полутечен природен газ от терминалите в прилежащи страни.

Документът ще бъде подписан в наличието на министъра на енергетика Росен Христов, министъра на стопанската система на Република Северна Македония Крешник Бектеши и дипломат Агнеса Руси.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР