България и РСМ могат и трябва заедно да разрешат отворените

...
България и РСМ могат и трябва заедно да разрешат отворените
Коментари Харесай

Радев: България и РСМ трябва заедно да разрешат отворените въпроси в двустранните отношения

България и РСМ могат и би трябвало дружно да разрешат отворените въпроси в двустранните връзки. Това чакат жителите на двете страни и е в името на общото бъдеще в Обединена Европа. Това съобщи президентът Румен Радев.

Той направи коментара си във връзка 120-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание и държавния празник на РСМ Илинден - Ден на републиката, оповестяват от пресцентъра на президента.

Държавният глава акцентира, че Илинденско-Преображенското въстание е знаково събитие от общото историческо и културно минало на България и РСМ. Целта и саможертвата на героите на Илинденско-Преображенското въстание е един от мостовете през времето, свързващи двете страни и техните жители, разясни той.

По думите му отражението на идеалите за независимост, тъждество и приятелство на нашите предшественици през днешния ден припознаваме във фундаменталните права, залегнали в основата на Европейския съюз. Радев изрази поддръжка за желанието на РСМ да се причисли към Европейски Съюз, по уточни, че РСМ би трябвало да извърши критериите за участие, както и поетите задължения по пътя към участието в Европейски Съюз.

Радев посочи, че контактите сред хората от двете страни са значим път към създаване на откровени добросъседски връзки. Постигнатите сред България и РСМ договорености за взаимно отбелязване на паметни за общата ни история събития дават отлична опция за доближаване, счита президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР