България и Полша ще работят заедно за привличане на повече

...
България и Полша ще работят заедно за привличане на повече
Коментари Харесай

България и Полша ще работят заедно за повече инвестиции в региона в рамките на инициативата Три морета

България и Полша ще работят дружно за привличане на повече вложения в района в границите на самодейността «Три морета». За това се договориха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и ръководителят на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд на Инициативата „ Три морета “ Беата Дашинска-Музичка.

„ За страни като България вложенията в енергетика са от изключителна значимост “, съобщи Екатерина Захариева, която е и народен координатор на самодейността " Три морета ", управлявана тази година от България. В диалога външният ни министър подчертава върху плана за разширение на подземното газохранилище в Чирен, основен за целия район. Той е измежду 4-те плана, които България предлага за осъществяване в границите на Инициативата.

Екатерина Захариева акцентира нуждата от по-голям целеви капитал на Инвестиционния фонд, който да успее да покрие потребностите на района и посочи желанието на България да прокара програмата за осъществяване напред в границите на българското председателство.

Във фокуса на полемиката бяха нуждата от взаимно допълнение сред капиталовата политика на фонда с финансиране по принадлежности и стратегии за доближаване на Европейски Съюз, опциите за финансиране от Европейската капиталова банка, както и привличането на частни вложения от Съединени американски щати, Германия, Англия и Япония.

Беата Дашинска-Музичка, която е и изпълнителен шеф на Полската държавна банка за развиване, е у нас по покана на Българската банка за развиване.

„ Надявам се, че диалозите сред двете банки сътрудници ще бъдат креативен и продуктивни. Очаквам те да работят дружно за реализиране на задачите на самодейността „ Три морета “, както и за организирането на Софийския бизнес конгрес “, съобщи външният ни министър.

От своя страна Беата Дашинска-Музичка благодари за поканата и опцията да бъде разисквано съдействието сред България и Полша в границите на Инициативата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР