България и Полша ще предложат на НАТО да бъде изградена

...
България и Полша ще предложат на НАТО да бъде изградена
Коментари Харесай

България и Полша ще предложат мрежа от тръбопроводи по източния фланг на НАТО

България и Полша ще предложат на НАТО да бъде построена мрежа от тръбопроводи по източния фланг на Алианса, с цел да се оправят страните с енергийната взаимозависимост от Русия. Това стана ясно след среща на президента Румен Радев с полския му сътрудник Анджей Дуда в София.

„ Тръбопроводи за гориво - от Гърция, гръцките пристанища, през България, към Румъния. Обсъдихме даже с президента Дуда опцията да изградим такава система от тръбопроводи по цялото продължение на източния фланг. Този метод точно ще предложим и на идната среща на върха на НАТО “, сподели Радев.

Полският президент също акцентира, че Европа би трябвало да се освободи от съветската взаимозависимост при доставките на петрол и газ.

„ Русия сега демонстрира какво значи съветски гнет, само че в предишното ни сподели какво е енергиен шантаж. Трябва да създадем цялостна диверсификация, тъй че всяка от страните да реши дали да купува от Русия или от други снабдители, с цел да можем да осъществяваме тези доставки според от ползите на дадената страна в дадения миг. Това е задача пред целия Европейски съюз. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР