България и още четири страни призовават с писмо да се

...
България и още четири страни призовават с писмо да се
Коментари Харесай

5 страни от ЕС смятат, че има огромни различия в разпределението на ваксините

България и още четири страни приканват с писмо да се организира среща на върха на Европейски Съюз, с цел да се обсъдят " големите разлики " в разпределението на , осведоми БГНЕС. Австрия, Чехия, Словения, България и Латвия са изпратили писмото, откакто в петък австрийският канцлер Себастиан Курц допусна, че някои членове на Европейския съюз може да са подписали " секрети контракти " с компании за ваксини, с цел да получат повече дози, в сравнение с имат право според общоевропейските съглашения.
Курц и неговите четирима сътрудници са изпратили писмото до Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейската комисия, и Шарл Мишел, ръководителят на Европейския съвет, в което настояват, че „ доставките на ваксини от фармацевтични компании до обособени държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да се правят на равна основа ".  " Ако тази система не се спре, тя ще продължи да основава и задълбочава големи разлики сред държавите-членки до лятото, когато някои ще могат да реализират стаден имунитет, до момента в който други ще изостанат доста ", се споделя в писмото. " Затова ви призоваваме да проведете полемика по този значим въпрос измежду водачите допустимо най-скоро ", се споделя в него.
 Нов недостиг в плануваните доставки на ваксини за Европейски Съюз разгласи AstraZeneca Нов недостиг в плануваните доставки на ваксини за Европейски Съюз разгласи AstraZeneca
Англо/шведският фармацевтичен колос " AstraZeneca " разгласи през днешния ден нов недостиг в плануваните доставки на ваксини за Европейския съюз (Е...
Европейският съюз (ЕС) упрекна за бавното разпространяване на ваксини проблемите с доставките, поради което продължава да изостава от Съединени американски щати, Израел и Обединеното кралство във връзка с % от популацията, което към този момент е получило най-малко една доза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР