България и още 15 други европейски държави са предложили помощ

...
България и още 15 други европейски държави са предложили помощ
Коментари Харесай

България и още 15 страни от ЕС предложиха помощ на Украйна заради язовир Каховка

България и още 15 други европейски страни са предложили помощ на Украйна след разрушаването на язовира Нова Каховка, предава Българска национална телевизия. 

Държавите са дали водни цистерни, водни помпи, лодки, избавително съоръжение, генератори и друга животоспасяваща помощ в натура за засегнатите региони. Другите страни са Австрия, Белгия,Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Латвия, Литва, Холандия, Норвегия, Полша, Испания и Швеция.

Европейска комисия ще помогне на Украйна и с разполагането на три мобилни пречиствателни станции за вода, с цел да помогне на локалните управляващи да създават питейна вода за потърпевшите. Всяка пречиствателна станция може да създава 120 000 литра чиста вода дневно и по този метод оказва помощ за решаването на една от най-неотложните потребности в региона – достъп до питейна вода.

За да подкрепи в допълнение филантропичните интервенции на място, Европейски Съюз активизира спомагателни 500 000 евро за посрещане на непосредствените потребности, произлизащи от разрушаването на язовир Нова Каховка. Това идва в допълнение към 200 милиона евро филантропична помощ, която към този момент е отпусната през 2023 година за Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР