България и Обединените арабски емирства ще развиват двустранните си отношения

...
България и Обединените арабски емирства ще развиват двустранните си отношения
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев се срещна с президента на ОАЕ Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян

България и Обединените арабски емирства ще развиват двустранните си връзки в стратегическо партньорство

Българският държавен глава Румен Радев организира среща с президента на Обединените арабски емирства и държател на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В наличието на двамата държавни глави в президентския замък в Абу Даби се състоя публична замяна на подписаните двустранни документи сред България и ОАЕ.

Меморандум за стратегическо партньорство сред България и Обединените арабски емирства беше подписан в границите на формалното посещаване на Румен Радев в Абу Даби. Споразумението цели да се насърчи реализирането на вложения сред двете страни, да подтиква развиването на съдействие в необятен набор от области и обмена сред представители от държавния, университетския и частния бранш.

В Абу Даби бяха подписани и двустранни документи за съгласие в областта на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и за продан на информация сред Българската телеграфна организация и информационната организация (WAM) на ОАЕ. Меморандумът за съдействие в земеделието цели да се увеличи съдействието в тази област и да се ускори продоволствената сигурност, сигурността на храните. С меморандума в бранша на туризма се подчертава върху основаването на най-благоприятни условия за взаимноизгодно партньорство в тази област и стимулиране на самодейностите за разпространение на културно-историческите монументи за двустранно развиване на културния туризъм. Сътрудничеството в образованието ще включва продан на информация, образование на учители, основаване и създаване на образователни стратегии, в това число и езиково образование.  Документът за съгласие в региона на културата обрисува опциите за разширение на културните връзки сред България и ОАЕ.

В рамките на визитата на президента беше подписано и съглашение за съдействие сред Българската телеграфна организация и Осведомителната организация на ОАЕ, което планува всекидневен продан на вести сред двете организации, които да бъдат оповестени в техните осведомителни бюлетини за свободен достъп на жителите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР