България и Майорка ще започнат съвместна работа за привличането на

...
България и Майорка ще започнат съвместна работа за привличането на
Коментари Харесай

България и Майорка ще започнат съвместна работа за привличането на повече туристи

България и Майорка ще стартират взаимна работа за привличането на повече туристи. За това се договориха министърът на туризма Зарица Динкова и сътрудника ѝ Хосе Марсиал. Министър Динкова е в Палма де Майорка за присъединяване в неофициалната среща на министрите на туризма на Европейски Съюз. Двамата разискаха евентуалните благоприятни условия за съдействие в региона на туризма.

България към този момент се постанова като целогодишна дестинация, която има разнородни туристически артикули, съобщи министър Динкова, представена от Министерството на туризма.

" Това, което можем да предложим е доста положително съответствие сред цена и качество. Испанските ни посетители ще разширят визията си за България като лятна морска дестинация, тъй като  предлагаме разнообразни различни форми на туризъм ”. Страната ни се постанова от ден на ден като мечтана дестинация за зимен, здравен и СПА туризъм, добави министър Динкова.

Кулинарните изкушения също могат да провокират интереса на испанските туристи, добави тя. Министър Динкова показа и промяната за метода на консумиране на държавните пари за реклама на туристическите услуги, която започва у нас през септември. Чрез нея испански туроператори могат да си сътрудничат с българските за реализирането на повече проведени групи от туристи, които да преоткрият България като целогодишна дестинация за отмора, означи още министър Динкова.

Сред тематиките на диалог попаднаха и провокации в бранша - дефицита на висококвалифицирани фрагменти, повишението на качеството на туристическия артикул и нерегламентираното отдаване на жилища чартърен.
На срещата участваха и представители на SOF Connect, с които в тристранния формат беше разисквана опцията за разкриване на постоянна самолетна линия от София до Майорка, с цел да се улесни свързаността.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР