България и Лихтенщайн искат да засилят двустранните си отношения и

...
България и Лихтенщайн искат да засилят двустранните си отношения и
Коментари Харесай

Споразумение за избягване на двойното данъчно облагане подготвят България и Лихтенщайн

България и Лихтенщайн желаят да засилят двустранните си връзки и да ги скрепят със съглашение за отбягване на двойното данъчно облагане. Това стана ясно от среща на министърът на финансите Асен Василев с министър председателят и министър на финансите на Княжество Лихтенщайн Даниел Риш, оповестяват от МФ.

Двамата бяха единомислещи, че документът ще способства за подсилване на икономическите връзки сред двете страни . Асен Василев настоя в съглашението да залегне и засилен продан на данни сред двете данъчни администрации.

Василев и Даниел Риш дискутираха и тематиката за еврозоната. Министърът на финансите означи, че България работи интензивно, с цел да покрие Маастрихтските критерии. По думите му се чака страната ни да се причисли към еврозоната през 2025 година.

Двамата финансови министри разговаряха също и за съветската експанзия против Украйна и нейните обществени и стопански последствия, в това число в Черноморския район.

От Министерството на финансите показват, че в последните години стокооборотът сред България и Лихтенщайн бележи растеж. През 2021 година Лихтенщайн е изнесъл артикули за България на стойност 13 милиона франка, което е нарастване от близо 50 % по отношение на миналата година. Директният импорт на артикули от България пораства с над 70 % и възлиза на 8,5 милиона франка.
 Сключваме конвенция с Малта против двойното данъчно облагане
Сключваме конвенция с Малта против двойното данъчно облагане

Правителството утвърди българския план на новата конвенция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР