България и Кипър да се разберат, кой е отговорен за

...
България и Кипър да се разберат, кой е отговорен за
Коментари Харесай

Кой ще изплати обезщетенията на застрахованите в „Олимпик”?

България и Кипър да се схванат, кой е виновен за погашение на дълга към застрахованите в „ Олимпик ”. Това сподели за NOVA краткотрайният ликвидатор на компанията Павлос Накузи. От думите му излиза наяве, че „ Олимпик ” публично ще бъде в разпродажба след решение на Кипърския съд, което би трябвало да бъде ясно в средата на септември. Дотогава българският и кипърският гаранционни фондове би трябвало да изяснят от кое място ще дойдат парите за прекратените застрахователни полици.

„ Разбрах, че има разискване сред институциите в Кипър и България и сред двата фонда. Защото наподобява, че съществува дискусия, кой фонд би трябвало да покрие исковете на българите, за произшествия в България. Това, което мога да ви кажа е, че " Олимпик "  е платила над 16 млн. лева  през годините, като принос към българския фонд ", изясни Накузи. 

Проблемът сега е, че и двата фонда споделят, че нямат опция да покрият българските произшествия. Накузи счита, че българският и кипърският гаранционен фонд трябва да изчистят този проблем преди средата на септември, когато ще се премине към идната стъпка и ще се реши кой е виновен за тези искове. Ще има огромна разлика в това по кое време хората ще си получат парите и какъв брой пари ще получат, счита ликвидаторът на застрахователното сдружение. 

Ако фондът компенсира хората, те би трябвало да получат цялата дължима от банкрутиралият осигурител сума. Ликвидаторът ще заплати единствено толкоз, колкото му разрешават опциите след продажбата на активите на компанията, изясни Павлос Накузи. Той посочи, че има закони и сделки сред компанията и двата фонда. Те би трябвало да изяснят кой защо е виновен, с цел да може нещата да се движат правилно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР