България и Карлос Насар са номер 1 в Европа при

...
България и Карлос Насар са номер 1 в Европа при
Коментари Харесай

България и Карлос Насар №1 в Европа

България и Карлос Насар са номер 1 в Европа при мъжете на приключилото в София континентално състезание.

В класирането по медали спечелихме безапелационно, до момента в който освен това по точки имаше малко конспирация поради травмата на мегазвездата във повдигането на тежести Лаша Талахадзе. Грузинецът направи загрявка в залата, само че по-късно се отхвърли поради лека болежка. Това даде късмет за Армения, която имаше двама представители при свръхтежките - Вараздат Лалаян и Симон Мартиросян.

И двамата арменци се възползваха от обстановката, като приключиха първи и втори. Лалаян събра дуел от 455 кг, а Мартиросян - 437, като изпревари единствено с 1 кг руснака Едуард Зязюлин, който взе участие като безпристрастен състезател.

Така арменците събраха 157 точки в отборното класиране и приключиха с 669. България обаче събра 692 след сребърния орден на Христо Христов в понеделник. На трето място остана Турция с 628.
В класирането по медали арменците имат по-голям сбор, само че ние ги превъзхождаме с купите, което е значимо.

Така България стана екипен първенец в три от последните четири европейски шампионати и общо за 7-и път от 1998 година насам, когато бе възприета сегашната система за набиране на точки.

Карлос нямаше конкуренция за №1 на шампионата по новата система " Роби ", която се употребява в щангите. Тя се прави от % на дуела на състезателя от международния връх. Предната " Синклер ", която вземаше поради персоналното тегло на щангистите, фаворизираше леките категории, където да вземем за пример можеш да изтласкаш три пъти тежестта си. Докато един при свръхтежките с персонално тегло от 160 кг няма по какъв начин да го направи. " Роби " дава 1000 точки при нов международен връх в дуела.

Така Карлос приключи с 958,6679 точки. На второ остана беларусинът Евгени Циханцов, който взе 891,5056 точки, а трети е Самвел Гаспарян (Армения) с 876,7103. На 13-о място пък приключи Васил Маринов с 861,2889. Габриел Маринов е 37-и с 663,0456, а Иван Димов е 40-и с 655,2395.  

При дамите България зае влиятелното седмо място в отборното класиране, откакто Джесика Иванова зае също седмо място при свръхтежките. Нашите събраха 344 точки. Шампион стана Украйна с 654, пред Турция с 535 и Румъния с 485. Украинките са първи и в класирането по медали, а нашите са с един бронз.
Джесика Иванова приключи с дуел от 225 кг. Все отново това бе цели 11 кг повече от предното европейско.

Шампионка стана представителката на Англия Емили Кембъл с 263 кг. След нея на 5 кг приключи Анастасия Хотфрид (Грузия), а бронзови

ят орден остана за Фатмагюл Чевик от Турция с 238.
Сестрата на Дейвид Фишеров, който има европейска купа за България - Сара, приключи на петото място с 231 кг.

Над всички обаче бе американката Мери Тисен Лапен, която отвън класирането събра дуел от 271 кг.

Норвежката Солфрид Коанда стана най-хубава състезателка по системата " Роби ".

Сега за нашите следва само международната купа на остров Пукет, Тайланд, която е и последната олимпийска подготовка и би трябвало да участваш, с цел да се класираш.

Големият въпрос е кой ще ни показва в категория до 61 кг, където ще се реалокира европейският първенец Ангел Русев. Там на първо време е Иван Димов, който след европейското ще остане най-вероятно измежду десетте най-хубави. В тази категория европейски първенец стана Габриел Маринов, на който също му би трябвало един по-сериозен резултат, с цел да се пребори за място. В момента Русев е деклариран като запаса.

Карлос Насар и Божидар Андреев просто би трябвало да се явят в Тайланд, тъй като няма кой да ги измести от първите 10 места.

В Париж подвигат първите 10 от ранглистата единствено в пет категории, като оптималният брой щангисти е трима.

 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР