България и Германия са се съгласили, че е изключително важно

...
България и Германия са се съгласили, че е изключително важно
Коментари Харесай

Външните министри на Германия и България се разбраха Скопие и Тирана да почнат преговори с ЕС до лятото

България и Германия са се съгласили, че е извънредно значимо Северна Македония и Албания да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз през първото полугодие на тази година. Това заяви министърът на външните работи на Германия Аналена Бербок след диалог с българската си колежка Теодора Генчовска в границите на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург.

Бербок съобщи, че това е от дълго време назряла стъпка и е провела двустранна среща с Генчовска, по време на която двете страните са се съгласили, че в сегашната обстановка е извънредно значимо Скопие и Тирана най-сетне да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

 

" Такива страни като Украйна, а също по този начин други страни, от дълго време виждат бъдещето си в Европейски Съюз. Ние освен че няма да разочароваме тези страни, само че и ще осъществим обещанието си за участие в Европейския съюз.

Това се отнася и за някои страни от Западните Балкани, на първо място Албания и Северна Македония и тъкмо по тази причина в този момент през първото полугодие сме длъжни най-сетне да стартираме договарянията за присъединение на Албания и Северна Македония ", разяснява Бербок след срещата в Люксембург.

Германската външна министърка означи, че сръбските управляващи също би трябвало да поддържат политиките на Европейски Съюз, в това число глобите, в случай че страната желае да стане член на съюза.

" Ако някой се стреми да стане член на Европейския съюз, което желае Сърбия, тогава от извънредно значение е поддръжката за външната политика на Европейски Съюз и поддръжката за съответните наказания ", съобщи Аналена Бербок.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР