България и Гърция ще си сътрудничат при овладяване на пътни

...
България и Гърция ще си сътрудничат при овладяване на пътни
Коментари Харесай

Гърция и България заедно ще овладяват пътни инциденти от двете страни на границата

България и Гърция ще си сътрудничат при преодоляване на пътни произшествия от двете страни на границата. За задачата лечебните заведения в Кърджали и Комотини ще получат здравна техника и инсталация за десетки хиляди евро. За част от нея към този момент е оповестена социална поръчка. Новата инсталация ще се употребява и от жителите на обитаеми места, отдалечени от интернационалния път през прохода " Маказа ".

Пътят за Гърция през прохода " Маказа “ се употребява през лятото от хиляди туристи. Статистика демонстрира, че в почивните дни седем от 10 коли имат задгранична регистрация – румънска, молдовска и даже сръбска. Тъй като множеството от тях пътуват хиляди километри, с цел да стигнат в Гърция, упованията са пътните произшествия да се случат на българска територия.

Директорът на болничното заведение в Кърджали доктор Тодор Черкезов разясни:

" Тази пътно-транспортна артерия, която ние направихме през прохода " Маказа “ се явява в избрани моменти много тясна да побере целия поток от коли и жители, които се придвижват.

Трябва да имаме поради, че напредването към Гърция, единствено една дребна част от пътната карта е ситуирана в Гърция. Туристите, които идват от Румъния, пропътуват цяла България, а към този момент в Гърция имат напълно малко километри до крайната точка, тъй че опцията да има повече произшествия в България са естествени, защото ние заемаме по-голямата част от маршрута на туристите ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР