България и Гърция са не само ос на стабилност, но

...
България и Гърция са не само ос на стабилност, но
Коментари Харесай

Радев: На Балканите може да има мир, пример за това са България и Гърция

България и Гърция са освен ос на непоклатимост, само че и образец, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно съдействие. Това съобщи президентът Румен Радев на среща в Атина със своята гръцка сътрудник президента Екатерини Сакеларопулу.

Румен Радев поздрави Екатерини Сакеларопулу с поемането на президентския пост в Република Гърция и изрази устрема на България за следващо задълбочаване на политическия разговор на най-високо ниво и развиване на другарските връзки сред двете страни.

Днешните провокации и пред Гърция, и пред България би трябвало да преглеждаме като провокации пред целия Европейски съюз. Същността на Европейския съюз е неговата взаимност, акцентира Румен Радев.

По думите на президента провокациите на бъдещето трансформират в обща задача отстояването на единното европейско пространство на полезности, на културни, обществени и стопански достижения.

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за триумфа на Гърция в привличане на стратегически вложители в региона на осведомителните технологии и открои тази област като изключително перспективна в двустранното съдействие. По думите на Румен Радев страната ни разполага и с опит, и с експертиза в областта на осведомителните технологии, което основава удобни благоприятни условия за реализацията на сполучливи взаимни планове.

Потенциалът на Инициативата „ Три морета “ за транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност в Източна Европа също беше измежду акцентите на срещата на двамата президенти.

Румен Радев насочи покана към Екатерини Сакеларопулу да посети България в комфортно за нея време. В рамките на визитата си в Атина президентът Румен Радев ще изнесе лекция пред Европейската организация за обществено право на тематика „ Универсални човешки полезности и господство на закона - стълбове на европейското развиване “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР