България и Гърция подписаха Програма за съвместни действия в областта

...
България и Гърция подписаха Програма за съвместни действия в областта
Коментари Харесай

България и Гърция с договорка в туризма

България и Гърция подписаха Програма за взаимни дейности в региона на туризма за 2024 – 2026 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Споразумението беше подписано преди формалното разкриване на интернационалното туристическо ревю " Филоксения " 2023, на което България е почетен посетител и взе участие с щанд на повърхност от 100 кв. м.

„ Подписването на Програмата ще ускори в допълнение двустранните връзки. Това ще даде началото на нови взаимни планове и начинания, ще сътвори общи туристически бизнес мрежи, ще създаде планове за поощряване на вложенията и развиването на туристически артикули “, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова.

В рамките на срещата с гръцкия си сътрудник Олга Кефалояни, тя уточни, че през последните години взаимното политическо доверие се задълбочава. „ Търговско-икономическите връзки се развиват в това число и на районно равнище. Ползотворно е съдействието в региона на културата и образованието. Оценяваме и поддръжката ви за участието на България в Шенгенското пространство “, добави тя.

Туризмът е бранш, който предлага нови стопански благоприятни условия, а културното ни завещание свързва хората, акцентира министър Динкова. „ Двустранното ни съдействие се развива все по-интензивно. Броят на гръцките туристи в България продължава да пораства и Гърция остава една от най-предпочитаните дестинации за българските туристи “, сподели още тя.

Събитие като " Филоксения експо " е модерна опция за основаване на платформа, ориентирана към оползотворяване на туристическия ни капацитет и подсилване на трансграничното партньорство, означи още при откриването на ревюто българският министър на туризма. „ Променяме модела за напредък към нов по-устойчив, екологичен, цифров и приобщаващ, с цел да може бранша да се изправи пред идните провокации “, акцентира Зарица Динкова.

България е страна - почетен посетител на интернационалното туристическо ревю. Принос за това има и сполучливото позициониране на туристическа дестинация България в границите на Солунския панаир – Thessaloniki International Fair 2023 година, на който страната ни още веднъж беше почетен посетител, припомниха от Министерството на туризма. Престижното самопризнание от уредниците на Thessaloniki International Fair S.A. е вследствие на положителното взаимно съдействие. На миналогодишното ревю българското министерство получи премия за дестинация с най-представителен щанд.

" Филоксения " е измежду водещите събития с директна туристическа устременост. На него се показват най-новите и забавни оферти от туристически организации и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от снабдители на разнообразни туристически услуги, локални и интернационалните туристически организации и дестинации. Тридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически набор.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР