България и Европейският съюз трябва да се придържат към добри

...
България и Европейският съюз трябва да се придържат към добри
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: Само Путин може да ни гарантира стабилност на отношенията с Турция

България и Европейският съюз би трябвало да се придържат към положителни връзки и доближаване с Русия.

Това съобщи в предаването "Офанзива " по Канал 3 някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи и народен координатор на „ Атака” Светлозар Лазаров. Като някогашен отговорник за бранш енергетика в Министерство на вътрешните работи той коменетира и бъдещото на енергийните планове в страната. "Когато приказваме за енергетика, би трябвало да приказваме за геополитика и стратегически решения. Ние извършихме национално изменничество със прекъсването на АЕЦ "Белене " и "Южен поток ". Така лишихме нашите политики от технологии, от доходи поради елегантната си политика. А в този момент приказваме за "Турски поток " и Турция е най-облагодетелстваната страна, а ние си приказваме дали ще има отклоняване от Турция към България. Не съм евроскептик, само че при актуалното ръководство и тези политики, които се осъществят сега, не виждам положително решение за енергийната сигурност и т.н”, разгласи Лазаров.

Той се изрази скептично във връзка с идната среща сред европейските водачи, българският министър председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, която ще се организира във Варна. "Не мога да имам никакви упования към срещата с Ердоган. Защото, като посети Гърция, той непосредствено сложи въпроса за границите с Гърция. И какво прави сега в Егейско море?. Директно пречи на Кипър да добива газ, освен това от италианска компания. Истината е, че Европа е подвластна от Турция поради мигрантите, а в това време са упражнява да ругатни Русия. А в действителност Турция слуша само Русия и Съединени американски щати. Какви политики ще предложим ние във връзка с Турция на тази среща”, попита риторично Лазаров.

И в тази връзка координаторът на "Атака " прикани за по-добри връзки с Русия. "Гледайки душевните терзания на Ердоган по връзки на границите, освен на България, а на други прилежащи страни и даже Западните Балкани, единственият фактор, който може да подсигурява непоклатимост – това е Путин и Русия, въз основата на православието. За да сме спокойни във връзка с Ердоган, за душевните му терзания, считам, че би трябвало да имаме положителни връзки с Русия ", разгласи Светлозар Лазаров. "Направи ми положително усещане, че министър председателят демонстрира мъдрост, непоклатимост и баланс. Надявам се да издържи ", добави той.

По връзки на убийството на Скрипал и абсурда сред Англия и Русия някогашният общоприет секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи, че не вижда доказателства, поради което не си изяснява позицията на Лондон. "Със сигурност още веднъж пострадал ще е Европейски Съюз. Аз постоянно наблягам, че политиката би трябвало да е доближаване с Русия. А всичко това, което се случва, групира от ден на ден Русия с Китай ", добави атакистът.

Той приказва и по тематиката за идните следващата година европейски избори, за които към момента не е ясно дали Обединени патриоти ще се явят като коалиция, или пък поотделно. " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила не един път е казвал, че обединението би трябвало да остане и да се явим дружно. А персоналното ми е мнение, че този блок би трябвало да бъде уголемен. С други сходни патриотични и консервативни придвижвания. Това е решението и в Европа ", заключи Лазаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР